Zorgverzekering voor studenten

​Een goede zorgverzekering is belangrijk, maar kan behoorlijk prijzig zijn. Wij doen er alles aan om de zorg voor studenten betaalbaar te houden. Daarom geven we 5% collectiviteitskorting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende- en tandartsverzekering.

Uitstekende zorg voor een mooie prijs

 

 • 5% korting op de basisverzekering
 • 10% korting op de aanvullende verzekering
 • 10% korting op de tandartsverzekering


Je krijgt deze korting door te kiezen voor de collectiviteit FitClub. De FitClub is er voor iedereen die regelmatig beweegt. Je hoeft hier geen lid van te worden. De FitClub is gratis en verplicht je tot niets. Je kiest bij het afsluiten van uw zorgverzekering gewoon voor de FitClub als collectieve verzekering. Dat is alles.

vanaf  € 62,29* per maand
Bereken premie

* Deze prijs is van een Beter Af Selectief Polis met 5% collectiviteitskorting en € 860,- eigen risico.

Wij bieden vergoedingen waar je als student echt iets aan hebt

Uit de basisverzekering onder andere:

 • huisarts
 • anticonceptie
 • ziekenvervoer
 • behandeling en verblijf in het ziekenhuis

Uit de aanvullende verzekering onder andere:

 • een ruime vergoeding voor brillen of contactlenzen ( vanaf 2 sterren)
 • vanaf € 240,- extra vergoeding voor alternatieve geneeswijzen of antroposofische en homeopathische geneesmiddelen
 • tot € 115,- vergoed voor een cursus stoppen met roken of alcohol (vanaf 2 sterren)

Staat jouw vergoeding er niet tussen? Zoek een specifieke vergoeding »


Zo maken wij de zorgverzekering voor studenten betaalbaar

Bij Zilveren Kruis krijg je als student via de Fitclub 5% korting op de basisverzekering.

Als je ook nog in aanmerking komt voor de maximale zorgtoeslag (in 2014 maximaal € 72,- per maand) valt het eigenlijk reuze mee met die zorgkosten. Wil je precies weten hoeveel je het komende jaar kunt besparen op je zorgverzekering?

Veranderingen

Elk jaar stelt de overheid nieuw beleid op voor alle zorgverzekeringen in Nederland. Dat is nodig om de gezondheidszorg betaalbaar te houden voor iedereen. Deze veranderingen gelden ook voor de zorgverzekering voor studenten. Hieronder vind je de belangrijkste veranderingen:

​​​​
De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) betaalt langdurige zorg en ondersteuning voor onder andere ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking. De overheid verandert dit vanaf 1 januari 2015. De AWBZ wordt in delen geknipt. Een deel gaat naar de gemeente, een deel naar de zorgverzekeraar en een deel blijft bij het zorgkantoor. Zo wil de overheid de langdurige zorg toegankelijk, goed en betaalbaar houden.​ ​​​
Iedereen van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico voor de Basisverzekering. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. Het verplicht eigen risico stijgt met € 15,- naar € 375,- in 2015. Het eigen risico geldt niet voor aanvullende- en tandartsverzekeringen. ​​

 • ​Wijkverpleging (verpleging en verzorging thuis), behandeling van zintuigelijk gehandicapten en de eerste drie opnamejaren in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) wordt vanaf 2015 vergoed door de basisverzekering. GGZ-behandelingen buiten een instelling (extramuraal) en het eerste jaar verblijf maken op dit moment al deel uit van de basisverzekering.
 • Geriatrische revalidatiezorg hoeft niet langer direct aan te sluiten op ziekenhuisverblijf, maar mag ook binnen een week na ontslag uit het ziekenhuis starten.
 • De Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) wordt alleen vergoed bij een combinatietest, waarvan de uitslag ‘positief’ is. De combinatietest komt voor eigen rekening. Uitzonderingen hierop zijn vrouwen met een medische indicatie (verhoogd risico op een kindje met het Downsyndroom of het syndroom van Edwards of Patau).
 • Reiskosten van donoren worden vergoed door de zorgverzekering van de donor bij leven en niet langer door de verzekering van de ontvanger van het orgaan.

​​
​De jeugd-ggz, waaronder de behandeling van dyslexie, verdwijnt uit de basisverzekering. Deze zorg wordt overgeheveld naar de Jeugdwet. De Jeugdwet gaat in per 1 januari 2015. ​​

Was deze informatie nuttig voor u?    Ja    Nee