Eigen risico

​Verhoog uw eigen risico en bespaar op uw premie​

 

De stand van uw eigen risico

Direct inzicht in de stand van uw eigen risico 
De hoogte van uw verplicht eigen risico aanpassen
Veilig en vertrouwd via DigiD


​Geldt het eigen risico voor uw behandeling?

Voor de meeste zorgkosten die u in 2014 vergoed krijgt uit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico van € 360. U betaalt dus de eerste € 360 aan zorgkosten zelf. Kiest u voor een hoger eigen risico, dan krijgt u korting op uw premie. Dat betekent wel dat u meer kosten zelf betaalt. Als u uw eigen risico verhoogt naar € 560 betaalt u dus de eerste € 560 aan zorgkosten zelf.

Voor zorg uit de aanvullende verzekering geldt het eigen risico niet. Ook kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen risico.
 

Verhoog uw vrijwillig eigen risico en ontvang korting

Als u weinig zorg gebruikt, kunt u tot bijna € 250 per jaar besparen op uw premie door uw eigen risico te verhogen. Belangrijk om mee te nemen in de overweging: als u wel zorgkosten maakt, omdat u bijvoorbeeld in het ziekenhuis wordt behandeld, betaalt u eerst het volledige eigen risico.
 
0 korting per jaar
 

 Veelgestelde vragen

 
​Als uw zorgverlener de nota naar ons stuurt, dan betalen wij de nota aan uw zorgverlener en sturen wij u een rekening voor het eigen risico.
Als u ons zelf een nota stuurt, dan houden wij het eigen risico in op het bedrag. Het restbedrag maken wij over op uw rekening. Als u uw premie via automatische incasso betaalt, dan incasseren wij ook het eigen risico automatisch. U ziet de stand van uw eigen risico op uw declaratieoverzicht.
​Wij incasseren het bedrag ongeveer veertien dagen nadat u het declararatieoverzicht heeft ontvangen. De exacte datum vermelden wij altijd in het declaratieoverzicht.
​U kunt vanaf 1 januari 2013 uw zorgkostennota in termijnen aan ons betalen. Dit kan vanaf het moment dat u in 2013 uw eerste zorgkostennota heeft ontvangen.
Het minimumbedrag is 25 euro en u kunt, bij een bedrag van 300 euro of meer, in maximaal 12 termijnen betalen.
U kunt online een betalingsregeling aanvragen.
Deze service kost u niets extra, en u betaalt geen rente over de betaling in termijnen.
Betalen gaat via automatische incasso. Uw premie betaalt u dan ook via automatische incasso.

Was deze informatie nuttig voor u?    Ja    Nee