Kraamzorg

​zelf kraamzorg regelen

Uw zwangerschap is een bijzondere tijd. Maar er moeten ook heel wat zaken geregeld en uitgezocht worden. Zoals de keuze voor een kraamcentrum.

Kraamzorg regelt u zelf. U kunt hiervoor terecht bij een kraamcentrum waar wij afspraken mee hebben gemaakt. Deze vindt u met onze zorgzoeker. U ziet via de Zorgzoeker ook aan welke kwaliteitskenmerken deze kraamcentra voldoen.

Kraamcentrum zoeken

Toelichting kwaliteitskenmerken kraamcentra

Wij hebben alleen contracten afgesloten met kraamzorgorganisaties die aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Zo heeft u altijd de garantie dat u goede kraamzorg krijgt.
 
We werken met drie soorten contracten: basis, intensief en plus.  Bekijk het overzicht van alle voorwaarden waar een kraamzorgorganisatie aan moet voldoen.

Vergoeding niet-gecontracteerde kraamzorg

U kunt ook kiezen voor een kraamcentrum waar wij geen contract mee hebben. Informatie over de eigen bijdrage en vergoedingen vindt u in het vergoedingenoverzicht.
 

Babybalance: video's over zorg voor uw baby

 
Wat neemt u mee naar het ziekenhuis voor uw bevalling? Hoe doet u de baby een luier om? Wat komt er kijken bij het geven van borstvoeding? Dit is een greep uit de onderwerpen die terugkomen in de instructie- en voorlichtingsvideo’s van Babybalance. Babybalance is bedoeld voor (aanstaande) ouders die voorlichting en informatie willen krijgen over de zorg voor hun baby tijdens de zwangerschap en tot drie maanden na de geboorte. Lees meer.
 

Regel kraamzorg op tijd!

Het is belangrijk dat u uiterlijk voor de vijfde maand kraamzorg aanvraagt. Dit doet u zelf bij het door u gekozen kraamcentrum.

Was deze informatie nuttig voor u?    Ja    Nee