Over zwanger zijn

​Tijdens uw zwangerschap bereidt u zich voor op de komst van uw kindje. Verder moeten er veel zaken geregeld worden. Wij proberen zo goed mogelijk met u mee te denken. 

Op welke vergoedingen heeft u recht?

Bekijk het overzicht van vergoedingen rondom zwangerschap, bevalling, echo’s en kraamzorg. 

Hulp bij het vinden van een verloskundige of kraamzorgorganisatie?

Wilt u hulp of meer informatie bij het vinden van  goede zorgverleners? Neemt u dan contact op met de persoonlijke zorgcoach. 

Wanneer krijgt u het meest vergoed?

Het is belangrijk dat u naar een zorgverlener gaat met wie wij afspraken hebben gemaakt. U ontvangt dan een volledige vergoeding uit de basisverzekering. In de zorgzoeker vindt u de zorgverleners met wie wij afspraken hebben gemaakt bij u in de buurt.

Gratis kraampakket

Heeft u een aanvullende verzekering met 2 of meer sterren, dan kunt u gratis een kraampakket aanvragen. In het kraampakket vindt u medische artikelen die nodig zijn bij een bevalling.
 

Kraamzorg regelen 

Neemt u zo snel mogelijk, maar uiterlijk in de 5e maand van uw zwangerschap, contact op met een gecontracteerd kraamcentrum.

Hulp van de zorgcoach

Als u zwanger bent krijgt u met veel verschillende zorgverleners te maken. Wij ondersteunen u graag bij het regelen van zaken rondom zwangerschap, bevallen en kraamzorg.

Aanmelden verloskundige

Wanneer u weet dat u zwanger bent, is het belangrijk dat u een verloskundige belt voor een afspraak.

Slimmerzwanger.nl

Een persoonlijk coachingsprogramma, gericht op het verbeteren van uw voedings- en leefstijlgewoonten.

Deel uw geluk

Moeders voor Moeders probeert mensen met een kinderwens te helpen. Zwanger? Help andere vrouwen ook zwanger te worden. Ga naar Moeders voor moeders.
 

​ ​​​​


Was deze informatie nuttig voor u?    Ja    Nee