Zorgboek MS

Multiple Sclerose (MS) zorgt voor verstoringen in de zenuwcellen van de hersenen en het ruggenmerg. Dit kan leiden tot verschillende klachten, van moeheid tot pijn. De precieze klachten verschillen per persoon. In ieder geval heeft MS grote gevolgen voor uw dagelijks leven. Ook zorgt MS vaak voor onzekerheid over het verdere verloop van de ziekte. Om daarmee om te gaan, is het belangrijk dat u toegang heeft tot goede en betrouwbare informatie.

Daarom is er het zorgboek Multiple Sclerose, vol met praktische informatie over deze aandoening. In dit boek vindt u onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is MS precies?
  • MS is niet te genezen, maar kan de ziekte worden geremd?
  • Hoe ga ik om met MS in het dagelijks leven?
  • Waar kan ik terecht voor hulp en steun bij MS?

Het zorgboek Multiple Sclerose is geschreven door Stichting September, een stichting voor onafhankelijke patiënteninformatie. Dit deed zij samen met meer dan 10 vooraanstaande kennisinstellingen en belangenverenigingen op het gebied van Multiple Sclerose. Bijvoorbeeld de Multiple Sclerose Vereniging Nederland en het Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

Verzekerd bij Zilveren Kruis? Vraag elk jaar een gratis zorgboek aan!

U vraagt gratis een zorgboek aan met het formulier hieronder. Bent u niet bij Zilveren Kruis verzekerd, of heeft u dit jaar al een zorgboek aangevraagd? Dan kunt u zorgboeken kopen voor € 19,95 op de website van Stichting September of bij uw apotheek.

Aanvragen zorgboek MS


Was deze informatie nuttig voor u?    Ja    Nee

100% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 23 beoordelingen)