Pluspraktijken fysiotherapie

​Pluspraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stapje verder gaan. Met aanvullende programma's bijvoorbeeld. Of met het inzichtelijk maken van de kwaliteit.

 

Zo kan elke PlusPraktijk eenvoudig met andere praktijken vergeleken worden. Bij de kwaliteitseisen gaat het bijvoorbeeld om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheids-onderzoeken, een standaardprocedure voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten, het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht. Andere voordelen van een PlusPraktijk zijn de bereikbaarheid, de openingstijden en de wachttijd.

Samenwerking

Vaak werken de zorgverleners van een Pluspraktijk ook samen met bijvoorbeeld diëtisten of artsen in ziekenhuizen, omdat sommige klachten een brede aanpak nodig hebben.

Hogere vergoeding

Wij vinden het belangrijk dat meer fysiotherapeuten hun praktijk omvormen naar een PlusPraktijk. Om dat te stimuleren, krijgen PlusPraktijken van ons een hogere vergoeding voor hun werkzaamheden dan andere praktijken. Zo leveren wij een bijdrage aan meer kwaliteit in de fysiotherapie.
 
Er zijn steeds meer fysiotherapiepraktijken in Nederland die zich Achmea PlusPraktijk mogen noemen van Zilveren Kruis. Een overzicht van alle PlusPraktijken vindt u in de Zorgzoeker.

Pluspraktijk zoeken​
 
Iedereen met een zorgverzekering van Zilveren Kruis kan terecht bij een Pluspraktijk.​


Was deze informatie nuttig voor u?    Ja    Nee

69% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 172 beoordelingen)