Persoonlijke zorgbemiddelaar

voor al onze verzekerden

Als we ziek worden, hechten we veel waarde aan het advies van onze huisarts. En dat is logisch. Toch hebben we soms vragen die we niet stellen. Kan ik niet sneller geholpen worden? Zijn er ook andere behandel- of onderzoeksmogelijkheden? Heeft het ziekenhuis waar ik word behandeld eigenlijk wel genoeg ervaring met mijn aandoening? Dan belt u uw zorgbemiddelaar. 

De juiste zorg, passend bij uw situatie

U legt uw situatie uit aan uw persoonlijke zorgbemiddelaar. Samen kijken jullie hoe en waar u het beste geholpen kunt worden. Als u wilt maakt de zorgbemiddelaar ook alle afspraken voor u. 

 

 

Direct contact? Bel dan 071 751 00 52, bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur.

U kunt terecht bij uw zorgbemiddelaar voor:

  • meer informatie over zorgverleners en verschillende behandelmogelijkheden
  • een snellere afspraak via wachttijdbemiddeling
  • vragen over een bezoek aan een ziekenhuis
  • specifieke zorgvragen over uw aandoening en de voorgestelde behandeling door Best Doctors 
    (vanuit de aanvullende verzekering)
  • hulp bij het vinden van kraamzorg en een verloskundigenpraktijk
  • het aanvragen van een second opinion, ook bij een internationaal medisch topspecialist
  • hulp bij het vinden van een nieuwe huisarts of tandarts na uw verhuizing 

Leg uw zorgvraag voor aan een medisch topspecialist

Heeft u al geruime tijd een specifieke zorgvraag over uw aandoening en krijgt u van uw arts(en) geen eenduidig antwoord? Als u een aanvullende verzekering heeft (1, 2, 3 of 4 sterren, niet de tandartsverzekering), dan kunt u deze vraag voorleggen aan een internationaal medisch topspecialist via Best Doctors. U kunt via Best Doctors ook een second opinion aanvragen bij een topspecialist in het buitenland. Het antwoord dat u krijgt kunt u weer bespreken met uw eigen arts. Vraag naar de mogelijkheden bij uw persoonlijke zorgbemiddelaar.

Weet de weg binnen de zorg

De persoonlijke zorgbemiddelaars van Zilveren Kruis zijn mensen die de weg binnen de zorg goed kennen. Ze staan elke dag voor u klaar om hun kennis en ervaring met u te delen. Kennis die wij verkrijgen door contacten met verschillende zorgverleners (zoals artsen, waaronder medisch adviseurs van Zilveren Kruis) en patiëntenorganisaties. Het grote voordeel hiervan is een goede vergelijking op basis van wat u belangrijk vindt.  

Verzekerden aan het woord over hun ervaring