Zorgboek Migraine

gratis voor u als verzekerde

Migraine is een aandoening van de hersencellen, die zorgt voor heftige hoofdpijnaanvallen. Die aanvallen zorgen ook voor andere klachten, zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. Deze bijkomende klachten verschillen per persoon.

Migraine kan niet worden genezen. Wel zijn er behandelingen die ervoor kunnen zorgen dat de aanvallen minder zwaar zijn. Of dat ze minder vaak voorkomen. Ook kunt u zelf veel doen om minder last te hebben van migraine. Het is dan ook belangrijk dat u toegang heeft tot goede en betrouwbare informatie.

Daarom is er het zorgboek Migraine, vol met praktische informatie over deze aandoening. In dit boek vindt u onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is migraine precies?
  • Welke behandelingen en medicijnen zijn er tegen migraine?
  • Wat kan ik zelf doen om aanvallen te voorkomen of te verlichten?
  • Hoe ga ik om met migraine in het dagelijks leven?


Het zorgboek Migraine is geschreven door Stichting September, een stichting voor onafhankelijke patiënteninformatie. Dit deed zij samen met meer dan 10 vooraanstaande kennisinstellingen en belangenverenigingen op het gebied van migraine. Bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Hoofdpijnpatiënten en de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

Verzekerd bij Zilveren Kruis? Vraag elk jaar een gratis zorgboek aan!

U vraagt gratis een zorgboek aan met het formulier hieronder. Bent u niet bij Zilveren Kruis verzekerd, of heeft u dit jaar al een zorgboek aangevraagd? Dan kunt u zorgboeken kopen voor € 19,95 op de website van Stichting September of bij uw apotheek.

Aanvraagformulier Zorgboek Migraine