Zorgpas

Zonder zorgpas bent u goed verzekerd

De zorgpas is niet verplicht. Bent u uw zorgpas kwijt? Of heeft u geen zorgpas ontvangen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt gewoon de zorg die u nodig heeft.

Uw zorgverlener heeft uw legitimatiebewijs nodig

Uw zorgverlener wil graag weten hoe u verzekerd bent. Daarvoor heeft hij of zij voldoende aan uw legitimatiebewijs. De zorgverlener kan hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Een zorgpas kan hier handig bij zijn.

U kunt altijd een nieuwe zorgpas aanvragen

Neemt u toch liever een zorgpas mee? Vraag dan een nieuwe zorgpas aan. U krijgt de zorgpas binnen 10 werkdagen gratis thuisgestuurd.

Zorgpas aanvragen

Ook op reis bent u zonder zorgpas goed verzekerd

Gebeurt er iets vervelends in het buitenland? Bel dan direct met Eurocross Assistance +31 71 364 18 50. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar. Zet het telefoonnummer voor dat u vertrekt alvast in uw telefoon.

Wilt u voor de zekerheid een bewijs van verzekering meenemen, zoals een zorgpas? Controleer dan voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft. Dit is afhankelijk van het land van uw bestemming.

Zorgpas met EHIC

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC staat op de achterkant van uw zorgpas. Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. De EHIC is geldig in de alle landen die binnen de EEG. U moet wel in Nederland een basisverzekering hebben.

Maak een foto van uw zorgpas met uw mobiele telefoon.

Zo heeft u de informatie op uw zorgpas altijd bij de hand.

Veelgestelde vragen

Links ziet u de voorkant van de zorgpas. Rechts de achterkant.

  

Heeft u een Basis Budget verzekering? Dan krijgt u een speciale zorgpas.

U hoeft niets te doen. U mag de zorgpas doormidden knippen en bij het plastic afval doen.

​​​

Handige links

​​​​
Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea