Zorgpas

Uw bewijs van verzekering

​​Als u bij ons verzekerd bent krijgt u een zorgpas. Deze pas is uw verzekeringsbewijs. De zorgpas is gratis.

Zorgpas met EHIC

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC staat op de achterkant van uw zorgpas. Deze kaart is gratis en persoonsgebonden. Met de EHIC krijgt u tijdens uw tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. Voorwaarde is wel dat u in Nederland een basisverzekering heeft.

De EHIC is geldig in de Europese Unie, EER landen, Zwitserland, Macedonië en Australië. Tijdens uw verblijf in deze landen heeft u recht op vergoeding van de zorg. De vergoeding is zoals deze ook geldt voor de inwoners van dat land zelf. De EHIC is bedoeld voor medisch noodzakelijke zorg en niet voor planbare zorg. De geldigheidsduur van uw EHIC vindt u rechtsonder op de EHIC pas.

  

Klanten met de Basis Budget krijgen een speciale zorgpas. De EHIC staat achterop deze pas.

Neem altijd uw zorgpas mee

Het is verstandig om uw zorgpas altijd mee te nemen. U gebruikt uw zorgpas als u:

Zorgpas kwijt? Vraag direct een nieuwe aan​​

Als u uw zorgpas kwijt bent vraagt u een nieuwe zorgpas aan. U krijgt de nieuwe zorgpas binnen enkele dagen thuisgestuurd.

 

​​​​​​​​​Zorgpas aanvragen

Eurocross helpt u bij dringende zorg in het buitenland

Bel dan altijd én direct Eurocross Assistance. Eurocross kan u helpen en kan ook aangeven of uw verzekering dit dekt. Het telefoonnummer vindt u op uw zorgpas. Bij alle ziekenhuisopnames, zowel in staatsziekenhuizen als in privéklinieken, bent u verplicht om contact met Eurocross Assistance op te nemen.  ​

​​​

Handige links

​​​​

Zilveren Kruis is onderdeel van Achmea