Zorgpas

Uw bewijs van verzekering

​​Iedere verzekerde ontvangt van ons een zorgpas. Deze pas kunt u gebruiken als verzekeringsbewijs. Zonder zorgpas kunt u wel gewoon aanspraak maken op zorg.

Zorgpas kwijt? Vraag direct een nieuwe aan​​

U krijgt uiterlijk binnen 2 weken kosteloos een nieuwe zorgpas thuisgestuurd. Heeft u in de tussentijd zorg nodig, dan kunt u uw polisblad meenemen.

Heeft u meerdere zorgpassen aangevraagd voor bijvoorbeeld gezinsleden, dan kan het zijn dat u deze op verschillende dagen ontvangt.

​​​​​​​​​Zorgpas aanvragen

Wanneer neemt u uw zorgpas mee?

Het is altijd verstandig om uw zorgpas bij u te dragen in geval van nood. Situaties waarbij u de zorgpas zeker nodig heeft, zijn:

  • Afspraak bij een zorgverlener
  • Wanneer u zorg nodig heeft tijdens uw tijdelijk verblijf in het buitenland.

Dus vergeet de zorgpas niet in te pakken! 

​​​​Lees meer over zorg in het buitenland

Onze zorgpas is gecombineerd met EHIC

De zorgpas is gecombineerd met de EHIC. Deze pas is persoonsgebonden en kostenloos. Met de EHIC heeft u tijdens uw tijdelijk verblijf in het buitenland recht op medisch noodzakelijke zorg, als uw basisverzekering niet is opgeschort of beëindigd is. Met deze kaart heeft u tijdens u verblijf in een andere lidstaat recht op de bekostiging van medische zorg in staatsziekenhuizen. Voor de vergoeding van deze zorg gelden dan dezelfde voorwaarden die in de wetgeving van deze lidstaat zijn vastgesteld voor de eigen inwoners. De EHIC is geldig in de Europese Unie, EER landen (Noorwegen, IJsland en Liechtenstein), Zwitserland, Macedonië en Australië.  De EHIC staat sinds november 2013 op de achterkant van onze zorgpas. Heeft u nog een oude zorgpas zonder EHIC? Dan kunt u online een nieuwe zorgpas aanvragen. Deze pas is 3 jaar geldig en sturen wij u automatisch toe.

De EHIC dekt geen gevallen van verzekerden die naar een andere lidstaat reizen om daar een medische behandeling te ondergaan.

  

Heeft u dringend medische zorg in het buitenland nodig?

Bel dan altijd én direct Eurocross Assistance. Eurocross kan u helpen en kan ook aangeven of uw verzekering dit dekt. Het telefoonnummer vindt u op uw zorgpas. Bij alle ziekenhuisopnames, zowel in staatsziekenhuizen als in privéklinieken, bent u verplicht om contact met Eurocross Assistance op te nemen.  

​​​

Handige links

​​​​

Was deze informatie nuttig voor u?    Ja    Nee