Zorgpas

uw bewijs van verzekering

Iedere verzekerde ontvangt van ons een zorgpas. Deze pas kunt u gebruiken als verzekeringsbewijs. Zonder zorgpas kunt u wel gewoon aanspraak maken op zorg.

Zorgpas kwijt? Vraag direct een nieuwe aan.

U krijgt uiterlijk binnen 2 weken kosteloos een nieuwe zorgpas thuisgestuurd. Heeft u in de tussentijd zorg nodig, dan kunt u uw polisblad meenemen.

Heeft u meerdere zorgpassen aangevraagd voor bijvoorbeeld gezinsleden, dan kan het zijn dat u deze op verschillende dagen ontvangt.


Wanneer neemt u uw zorgpas mee?

Het is altijd verstandig om uw zorgpas bij u te dragen in geval van nood. Situaties waarbij u de zorgpas zeker nodig heeft, zijn:

BSN

Op uw zorgpas staat een BSN, het Burger Service Nummer. Sinds 1 juni 2009 zijn alle zorgverzekeraars en zorgaanbieders verplicht het BSN te gebruiken.

Per 18 november 2013 is de zorgpas gecombineerd met EHIC

Met de EHIC heeft u recht op noodzakelijke zorg in staatsziekenhuizen in de Europese Unie, EER landen (Noorwegen, IJsland en Liechtenstein), Zwitserland en Macedonië. De EHIC is buiten Europa alleen geldig in Australië. Tot op heden verstrekten wij de EHIC op verzoek. Lees meer over de EHIC.

Zilveren Kruis heeft besloten om de zorgpas en EHIC te combineren tot één pas. Op die manier heeft u in ziekenhuizen in de genoemde landen, altijd het juiste verzekeringsbewijs bij u. En hoeft u in het buitenland maar één pas op zak te hebben. De nieuwe zorgpas heeft een geldigheid van 3 jaar.

Wij verstrekken deze nieuwe zorgpas vanaf 18 november 2013. Dat bekent dat nieuwe verzekerden en verzekerden die hun pas kwijt zijn geraakt, de nieuwe zorgpas van ons ontvangen.

Heeft u al een zorgpas? Deze blijft gewoon geldig. U ontvangt dus geen nieuwe pas van ons.

Heeft u dringend medische zorg in het buitenland nodig?

Bel dan altijd én direct Eurocross Assistance. Eurocross kan u helpen en kan ook aangeven of uw verzekering dit dekt. Het telefoonnummer vindt u op uw zorgpas. Bij alle ziekenhuisopnames, zowel in staatsziekenhuizen als in privéklinieken, bent u verplicht om contact met Eurocross Assistance op te nemen.