Uw gezinssituatie verandert

Wat geeft u door, en wat niet?

Sommige wijzigingen ontvangen wij automatisch, bijvoorbeeld via de gemeentelijke administratie. Andere wijzigingen geeft u wel aan ons door.

U vindt hieronder meer informatie over de verschillende mogelijke wijzigingen in uw gezinssituatie.

Uw baby bijschrijven

Een pasgeboren baby schrijft u binnen 4 maanden bij op de polis van een van de ouders. Dit kan bij Zilveren Kruis gemakkelijk online. Tot het 18e levensjaar zijn kinderen gratis meeverzekerd.

(Pleeg)kind bijschrijven

U kunt uw (pleeg)kind gemakkelijk online bijschrijven op uw polis van Zilveren Kruis. Tot 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders.

Partner bijschrijven

U kunt uw partner, echtgenoot / echtgenote of een ander gezinslid bijschrijven op uw polis van Zilveren Kruis. Dit kunt u online regelen. Zo is iedereen verzekerd van de beste zorg.

18 worden

Tot 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd. Daarna verandert dit. Tandartskosten zijn bijvoorbeeld niet langer meeverzekerd.

Uw kind gaat studeren

Gaat uw kind studeren aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Dan kan hij of zij profiteren van een extra korting op de zorgverzekering.

Andere wijzigingen

Een zwangerschap of een overlijden hoeft u niet aan ons door te geven. Een scheiding hoeft u in sommige gevallen niet door te geven.

Wilt u tussentijds opzeggen?

Wilt u iets anders wijzigen?

Als u bijvoorbeeld uw verzekering wilt wijzigen of van collectiviteit verandert, kunt u dat gemakkelijk online doorgeven.